Bruggentocht met de salonboot de Lelie

Bij dit uitje is inbegrepen:

  • Vaartocht op de Salonboot van 11:00 tot 16:30 uur
  • Cateringpakket: koffie of thee bij aankomst met iets lekkers, een scheepslunch met broodjes, soep en een warme snack en in de middag borrelhapjes

Prijs 2023: € 76,00 p.p.
Al te boeken vanaf 1 persoon.
Het nuttigen van zelf meegebrachte consumpties is niet toegestaan.

Data 2024:

  • Helaas is inmiddels de laatste Bruggentocht van 2023 al geweest. We gaan in 2024 weer van start, data volgen z.s.m.

De prijs van deze bijzondere belevenis is geldig op de opgegeven data en op basis van beschikbaarheid. 

Bruggentocht met salonboot de Lelie

Vaar mee met salonboot "Lelie".

Deze dagtocht voert u vanuit Muiden via Weesp en het Amsterdam-Rijnkanaal over Diemen via de doorvaartroute door Amsterdam over het IJ en terug. Onderweg worden bijna alle bruggen geopend. Deze boottocht brengt u langs verschillende bekende en minder bekende highlights. Via het IJ varen we richting de Oranjesluizen, vervolgens over het Markermeer richting de Vecht en terug naar Muiden.

Route

  De gasten komen aan boord van de Lelie, die ligt afgemeerd in MUIDEN en worden ontvangen door de schipper en zijn bemanning. Zodra alle gasten aan boord zijn, vaart de LELIE uit en zet koers in de door Smal Weesp richting het Amsterdam-Rijnkanaal, waar we de eerste bruggen al passeren.

  We steken het Amsterdam-Rijnkanaal over om via de brug in Driemond over de Weespertrekvaart richting Amsterdam te varen. Hierbij passeren we de brug in Driemond, te Diemen, en hefbrug De Omval. Na brug De Omval varen we stuurboord uit de Amstel op.

  Op de Amstel zullen bijna alle bruggen geopend moeten worden. We passeren o.a. het befaamde Amstel Hotel en de beroemde Magere Brug. Vanaf de Amstel varen we de Nieuwe Herengracht op, waarna we onder de Prins Hendrikkade doorvaren het Oosterdok in. We varen langs het Science Centre NEMO en het Nederlands Scheepvaartmuseum en het Architectuur Centrum Amsterdam.

  Vanaf het Oosterdok varen we onder de spoorbruggen door en komen op het IJ, waar we langs de Oostelijke eilanden (Java- en KNSM-eiland) varen richting de Oranjesluizen. Nadat we de sluis gepasseerd zijn, varen we via het Buiten IJ richting Muiden, waarbij we IJburg en Durgerdam passeren. In Muiden varen we door de Grote Zeesluis, om via de Vecht verder terug te varen naar de eindbestemming Muiden.

Programma

11:00-11:15 uur: Ontvangst
11:15-12:00 uur: Aanvang vaartocht
12:30-13:30 uur: Lunch 
13:30-16:30 uur: Vaartocht naar Muiden

Data 2024:

De Bruggentocht wordt gevaren op veel zaterdagen tussen half april en half oktober.

  • Helaas is inmiddels de laatste Bruggentocht van 2023 al geweest
  • We gaan in 2024 weer van start, data volgen z.s.m.

Eten & Drinken

Het arrangement is verplicht uit te breiden met een cateringpakket (excl. drankjes). Drankjes zijn los aan boord te koop.

Verzorging aan boord:
Koffie of thee bij aankomst met iets lekkers, een scheepslunch met broodjes, soep en een warme snack, in de middag borrelhapjes. Drankjes kunt u aan boord kopen. Het nuttigen van zelf meegebrachte consumpties is niet toegestaan.

Het schip

De Lelie, het in 1908 gebouwde voormalig stoomschip, heeft tot midden jaren dertig dienst gedaan als directievaartuig van de SHV, de Steenkolen Handels Vereniging. Tot haar illustere gasten hebben zowel koning Willem I, koningin Emma als koningin Beatrix behoord. 

Een heerlijke dag aan boord van dit gerestaureerde schip in de stijl van de twintiger jaren. Vanuit de comfortabele bovensalon heeft u een riant uitzicht en in de sfeervolle benedensalon vindt u de gezellige bar. Buiten, op het ruime bovendek en op het middendek is veel zitgelegenheid. 

9.3 | 3 reviews

Reviews van gasten

Lidy Steen

9

Het was geweldig, prachtig weer en een fantastische tocht over het water

Klijn

10

Heel gezellig en goed verzorgd

La kok

9

Onvergetelijke dag .bemanning is aardig en atend. Zou het zo weer doen.leo kok uit gouda

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Onze partner

Algemeen

De schepen van weleer, bevaren de zeeën weer.
Als levende historie.
Een stukje Hollands Glorie.


Wij bieden u een onvergetelijk verblijf op het water voor groepen vanaf 10 personen, maar ook voor individuele boekers.


Denk daarbij ook eens aan een zakelijke meeting in de verrassende ambiance aan boord van een schip. Of vier uw bruiloft op het water te midden van uw gasten. Bent u toe aan een uitje en wilt u ‘quality time ‘ doorbrengen met familie, vrienden en bekenden? Lekker uitwaaien aan boord van een van onze schepen. Luierend op het dek de wolken aan u voorbij zien trekken. ‘s Avonds aanleggen in een van de gezellige havenstadjes of avontuurlijk droogvallen op het Wad.
We bieden voor ieder wat wils. En of u nu veel of weinig zeilervaring heeft, of u nu jong bent of oud; u bent bij ons aan boord altijd welkom. Onze medewerkers op kantoor en de bemanning aan boord van onze schepen staan voor u klaar.

Onze Vloot

De vloot bestaat uit bijna twitntig schepen. Het zijn veelal traditionele zeilschepen die rond de eeuwwisseling van stapel liepen. De klippers, aken en tjalken zorgden destijds voor het vrachtvervoer over water. Dat ons maritiem erfgoed behouden is gebleven, is te danken aan een aantal enthousiaste liefhebbers. Zij kochten de oude en verwaarloosde schepen op en brachten deze in hun oorspronkelijke staat terug, maar nu als zeilende passagiersschepen of varende salonschepen.

Wat kunt u aan boord verwachten

Afhankelijk van uw groepsgrootte, het gewenste vaargebied en de mate van comfort kunt u uw keuze maken uit één van de traditionele schepen van onze vloot. Op alle schepen is bovendeks genoeg ruimte om uit te waaien. Op een aantal schepen zijn zitvoorzieningen aangebracht om op comfortabele wijze van de omgeving te kunnen genieten. Ieder dagverblijf heeft een eigen sfeer en biedt voldoende ruimte voor het samen gebruiken van maaltijden of gezellig tijd met elkaar doorbrengen. De kombuis is standaard op elk schip uitgerust met een kookmogelijkheid en koelkast.

22 Schepen

Inmiddels is de vloot van Hollands Glorie uitgegroeid tot ca 20schepen en verrijkt met enkele stijlvolle klassieke salonschepen, waaronder de indrukwekkende Hydrograaf. Het schip dat al sinds de jaren 80 wordt ingezet tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. De traditionele zeilschepen hebben als thuishavens Rotterdam, Weesp, Muiden, Amsterdam, Monnickendam, Hoorn en Enkhuizen, en worden beheerd door de schippers/eigenaars. Hollands Glorie zet de schepen in voor tochten, uiteenlopend van uitstekend verzorgde, gezellige dagtochten tot en met avontuurlijke zeilreizen.